2

Concept

Waarom kiezen voor Blikopener?


- U motiveert uw leerlingen door te vertrekken van hun hedendaagse vragen. Zo wordt elk thema een spannende en activerende ontdekkingstocht.

- U werkt graag met een thematisch opgebouwde methode. Er is een aantal wisselthema’s per graad. Per leerjaar zijn er ook enkele vaste thema’s. Daarbij is er sprake van een expliciete leerlijn en een noodzakelijke cursorische aanpak. Een houvast die u zekerheid biedt.

- De verschillende thema’s zijn flexibel inzetbaar tijdens het schooljaar. U bepaalt zelf wat wanneer aan bod komt in functie van de actualiteit, de interesses van de kinderen of de activiteiten op school.

- U verwerkt eigentijdse topics als STEM, burgerzin, filosoferen, duurzaamheid en wereldburgerschap gemakkelijk in uw lessen.

- In Blikopener is er ruimte voor leren leren. U hebt ook allerlei tools ter beschikking voor verschillende vormen van reflectie en evaluatie: zowel brede als harde evaluatie, maar ook zelfevaluatie, en peerevaluatie. Daarbij evalueert u de kennis, vaardigheden en attitudes van uw leerlingen.