2

Concept

Uitgeverij Averbode is al meer dan tien jaar actief op het vlak van leren leren. De succesvolle uitgaven Leerladders, Leerbeest 3.0, Breintrein 3.0 en Mijn masterplan ondersteunen leerlingen van respectievelijk het basisonderwijs, de 1e, 2e en 3e graad van het secundair onderwijs bij het verwerven van essentiële leercompetenties, vaardigheden en attitudes.

De activerende werkvormen, aangepast aan elke leeftijdsgroep, vormen inhoudelijk een grote troef. Die toegevoegde waarde ligt aan de basis van de samenwerking tussen Uitgeverij Averbode en de Dienst Studieadvies van de KU Leuven.

Het hoger onderwijs is voor studenten een echte uitdaging. De verwachtingen zijn erg hoog en divers: een (eerstejaars)student moet zelfstandig kunnen werken, maar ook grote hoeveelheden leerstof beheersen en papers schrijven. Ook de combinatie van studeren en ontspannen, studeren en werken, vraagt een evenwichtige aanpak.

De Dienst Studieadvies van de KU Leuven en Uitgeverij Averbode bundelden hun expertise en knowhow en ontwikkelden een aparte uitgavenreeks voor het hoger onderwijs.

In Succes@hogeronderwijs worden studenten op verschillende manieren uitgedaagd om actief aan de slag te gaan. De ringmap met zeven katernen begeleidt studenten bij de verschillende fasen en opdrachten van hun studietraject.

  
  • 7 apart gedrukte katernen
      
  • Wetenschappelijk onderbouwd
     
  • Nuttige opdrachten voor zelfanalyse en reflectie
     
  • Een waaier van concrete tips voor een gepaste aanpak bij elk opleidingsonderdeel

Lees meer over de verschillende katernen.