2

Jaarprogramma

Jaarprogramma 2020-2021

(3401) 1. Ontsnapt – Elize Broeren (meeleef)

De oma van Gitte woont sinds kort in een woonzorgcentrum. Gitte schrikt dan ook als ze oma plots op straat aantreft. Ze is ontsnapt en wil graag naar haar oude huis. Gitte besluit haar te helpen. Maar kunnen ze uit de buurt blijven van haar mama en tante, die ook op zoek zijn naar oma?

(3402) 2. Een bibliotheek zonder boeken – Marlies Winnepenninckx (avontuur)

Thomas en Margo zijn naar Zevenhaven verhuisd, een geheimzinnig dorpje aan zee. Niemand is er aardig en er is een bibliotheek zonder boeken! Als plots de nieuwe buren verdwijnen en er ineens weer boeken in de bibliotheek blijken te staan, ruiken Thomas en Margo onraad…

(3403) 3. Mayo en Curry – Carolijn Leisink (meeleef)

Jurri zit pas op een nieuwe school. Hij wordt gepest door Raf, die gek is op de populaire vlog van Rare Ray. Die houdt een wedstrijd: wie de meeste likes krijgt op een filmpje, krijgt een bezoekje van Ray. Om te winnen haalt Raf allerlei valse trucjes uit, hoewel er maar één filmpje heel veel likes haalt: dat van een geheimzinnige skater…

 

(3404) 4. De tempel van Amon – Iris Versluis (historisch)

De vader van Setau wil graag naar de tempel van de god Amon in het verre Karnak. Elk jaar is de tempel voor iedereen geopend en kan iedereen een vraag stellen aan Amon. Helaas is de man ziek en zijn het Setau en zijn zus die op een gevaarlijk pad worden gestuurd.

(3405) 5. Dief in de nacht – Mieke van Wieringen (misdaad)

Jesse staat ’s nachts oog in oog met een dief in de woonkamer. Vreemd genoeg lijkt hij de ogen van de dief van ergens te kennen. Achteraf blijkt er niets gestolen te zijn. Wat deed die dief daar dan en wie was het? Jesse gaat op onderzoek uit!

(3406) 6. Het geheim van tante Joke – Martine Kamphuis (dierenverhaal)

Hilde gaat logeren bij haar tante Joke. Die gedraagt zich wel een beetje vreemd. Zou het iets te maken hebben met de muizenbroers die zich in tante Jokes keuken verschuilen?

(3407) 7. De joyrider – Sarah Verhasselt (avontuur)

Hoe het komt dat de dertienjarige Anton een boete van 5000 euro krijgt omdat hij met een oldtimer reed met zijn slapende opa en hoogzwangere mama? Dat vertelt hij graag zelf in een brief naar de koning (met de hoop op kwijtschelding van de boete).

(3408) 8. Scheepsjongens gezocht – Griet Lemmens (historisch)

Per doolt graag rond op de scheepswerf waar zijn vader en broer werken aan de Vasa. Op een dag komt de koning langs en zal het schip worden ingezet als oorlogsschip. Pers broer wil graag mee aan boord, maar volgens een vriend doet hij dat beter niet: het schip is niet geschikt als oorlogsschip en er kunnen erge dingen mee gebeuren...

 

(3409) 9. Een worteltje dat de wereld veranderde - Tamara Degol (scifi)

De aarde is vernietigd door oorlogen, kernbommen en ziekten. Wie het heeft overleefd, leeft onder de grond, zoals Noam. Hij droomt ervan om ooit weer een blauwe lucht te zien, maar dat zal nooit meer gebeuren. Of toch?

(3410) 10. De dierenbrigade - Kolet Janssen (avontuur)

Een gek geluid in het bos is voor Cas, ­Marilou, Rana en Silas het begin van een eigen club:
De ­ Dierenbrigade. Met de hulp van dierenasiel ‘De vier pootjes’ doet de club zijn best om achtergelaten dieren een nieuwe thuis te geven.

 

 

Jaarprogramma 2019-2020

(3391) 1. De blauwe draad - Olga Maria Berger (detective)
De oma van Dieneke en Bas wordt bestolen. Broer en zus proberen samen met hun rat Yoek de dader op te sporen, die een blauwe draad heeft achtergelaten in oma’s flat.

(3392) 2. Naar een nieuw begin - Bianca Nederlof (scifi)
De wereld wordt getroffen door een buitenaards virus. Devin wil naar Brugge, om erachter te komen of zijn moeder en zusje nog leven. Maar de tocht is gevaarlijk en vol risico’s.

(3393) Ruilhandel - Carolijn Leisink (meeleef)
Mimi wil dolgraag een hondje redden van het asiel, maar haar moeder heeft geen geld voor een huisdier. Samen met haar vriendinnetje gaat Mimi het spelletje ‘ruilhandel’ spelen, in de hoop de pup te kunnen ruilen voor iets waardevols.

(3394) 4. Soegai het arendmeisje - Hay Van den Munckhof (historisch)
Mongolië, twaalfde eeuw. Soegais broer moet als soldaat vechten in het leger van Djengis Khan. Maar dan wordt haar zusje ontvoerd. Het dappere meisje is vastbesloten haar te redden.

(3395) 5. De kraaienkring - Alice Dekker (avontuur)
Noud en Arne gaan vogelspotten, maar worden ondertussen zelf in de gaten gehouden door Krauw, een kleine kraai. Zowel de broers als de kraaien schieten in actie als blijkt dat iemand de vogels wil vergiftigen.

 

(3396) 6. Gezonken drijfdingen en glimmende schijfjes - Anaïd Haen en Django Mathijsen (avontuur)
Como en Darya zijn zeemeerkinderen. Wanneer ze een gezonken schip bezoeken, krijgen ze niet alleen te maken met gevaarlijke haaien, maar ook met duikers die een schat willen opvissen.

(3397) 7. Terra Rossa - An Neven (scifi)
Thomas verhuist met zijn familie naar een andere planeet, een tweede Aarde. Samen met zijn nieuwe vriend Tib duikt Thomas stiekem de jungle in, waar ze heel bijzondere wezens ontmoeten.

(3398) 8. Het offer - Ineke Kraijo (historisch)
De ketting van Hild wordt gestolen. Haar broer wordt verdacht en moet daarom geofferd worden aan de goden. Hild gelooft dat haar broer onschuldig is en probeert de echte dader te vinden.

 

(3399) 9. Spionnen in Scoville - Thomas Van de Wal (misdaad)
Jitske is een kei met drones. Samen met computerfreak Sieg wordt ze door een geheimzinnig gezelschap gevraagd om een machtige vrouw uit te schakelen, die de stad wil uitbuiten.

(3400) 10. Antirobot - Inge Hulsker (avontuur)
Pepijns persoonlijke robot Tygo valt uit wanneer hij voorbij een flatgebouw komt. Daar woont een professor die een signaal heeft uitgevonden om alle robots te blokkeren. Kan Pepijn de professor op andere gedachten brengen?