2

Jaarprogramma

Jaarprogramma 2019-2020

(3391) 1. De blauwe draad - Olga Maria Berger (detective)
De oma van Dieneke en Bas wordt bestolen. Broer en zus proberen samen met hun rat Yoek de dader op te sporen, die een blauwe draad heeft achtergelaten in oma’s flat.

(3392) 2. Naar een nieuw begin - Bianca Nederlof (scifi)
De wereld wordt getroffen door een buitenaards virus. Devin wil naar Brugge, om erachter te komen of zijn moeder en zusje nog leven. Maar de tocht is gevaarlijk en vol risico’s.

(3393) Ruilhandel - Carolijn Leisink (meeleef)
Mimi wil dolgraag een hondje redden van het asiel, maar haar moeder heeft geen geld voor een huisdier. Samen met haar vriendinnetje gaat Mimi het spelletje ‘ruilhandel’ spelen, in de hoop de pup te kunnen ruilen voor iets waardevols.

(3394) 4. Soegai het arendmeisje - Hay Van den Munckhof (historisch)
Mongolië, twaalfde eeuw. Soegais broer moet als soldaat vechten in het leger van Djengis Khan. Maar dan wordt haar zusje ontvoerd. Het dappere meisje is vastbesloten haar te redden.

(3395) 5. De kraaienkring - Alice Dekker (avontuur)
Noud en Arne gaan vogelspotten, maar worden ondertussen zelf in de gaten gehouden door Krauw, een kleine kraai. Zowel de broers als de kraaien schieten in actie als blijkt dat iemand de vogels wil vergiftigen.

 

(3396) 6. Gezonken drijfdingen en glimmende schijfjes - Anaïd Haen en Django Mathijsen (avontuur)
Como en Darya zijn zeemeerkinderen. Wanneer ze een gezonken schip bezoeken, krijgen ze niet alleen te maken met gevaarlijke haaien, maar ook met duikers die een schat willen opvissen.

(3397) 7. Terra Rossa - An Neven (scifi)
Thomas verhuist met zijn familie naar een andere planeet, een tweede Aarde. Samen met zijn nieuwe vriend Tib duikt Thomas stiekem de jungle in, waar ze heel bijzondere wezens ontmoeten.

(3398) 8. Het offer - Ineke Kraijo (historisch)
De ketting van Hild wordt gestolen. Haar broer wordt verdacht en moet daarom geofferd worden aan de goden. Hild gelooft dat haar broer onschuldig is en probeert de echte dader te vinden.

 

(3399) 9. Spionnen in Scoville - Thomas Van de Wal (misdaad)
Jitske is een kei met drones. Samen met computerfreak Sieg wordt ze door een geheimzinnig gezelschap gevraagd om een machtige vrouw uit te schakelen, die de stad wil uitbuiten.

(3400) 10. Antirobot - Inge Hulsker (avontuur)
Pepijns persoonlijke robot Tygo valt uit wanneer hij voorbij een flatgebouw komt. Daar woont een professor die een signaal heeft uitgevonden om alle robots te blokkeren. Kan Pepijn de professor op andere gedachten brengen?

 

Jaarprogramma 2018-2019

(3381) 1. Een miljoen voor middernacht - Sarah Verhasselt (misdaad) met tekeningen van Hans Boeykens
Twee criminelen gijzelen een klas. Krijgen ze een miljoen euro voor middernacht, dan laten ze de leerlingen vrij. Ze weten echter niet dat Tim, een jongen die gepest werd, verstopt zit in de kast. Of dat Nora, een dappere klasgenote, niet zomaar van plan is om de gijzelaars hun zin te geven.

(3382) 2. De nachttrein naar nergens - Leander Hanssen (griezel) met tekeningen van Eric Bouwens
Andreas neemt met zijn familie de nachttrein naar Zwitserland. Hij heeft zo veel broers en zussen dat er iemand in de coupé van de buren moet slapen. Zo belandt Andreas bij de geheimzinnige meneer Vanderpiere en zijn familie.

(3383) 3. Hannes droom - Bianca Mastenbroek (fantasie) met tekeningen van Winnie Trekker
Hanne steelt tranen en brouwt daarmee drankjes waarvan je heerlijke dromen krijgt. Haar meester verkoopt die droomdranken op de markt voor veel geld. Tot een arme man Hanne ontvoert en haar verplicht om dromen voor hem te brouwen.

(3384) 4. Een nieuw leven - Martine Kamphuis (historisch, WO II, meeleef) met tekeningen van Mirjam Plettinx
Het wordt voor joden steeds gevaarlijker in Duitsland. Daarom wordt Mirjam door haar ouders naar Engeland gestuurd. Daar zoekt ze een manier om ook haar ouders veilig naar Engeland te brengen.

(3385) 5. Het verdwijnende eiland - Thomas Van de Wal (actua, milieu) met tekeningen van Aart Cornelissen
Semu en Tooh wonen op Takuu, een klein eiland waar iedereen in harmonie leeft met de natuur. Tot de dorpsoudste een vreselijk visioen krijgt: het eiland dreigt te verdwijnen door de stijgende zeespiegel.

(3386) 6. Naar het walhalla - Hay Van den Munckhof (historisch, vikingen) met tekeningen van Michaël Vincent
Frodes vader is een vikingleider die sterft bij een gevecht. Volgens de traditie moet hij samen met een slavin begraven worden. De twaalfjarige Hisse aanvaardt haar lot, maar Frode niet: hij wil Hisse redden en haar terugbrengen naar haar familie in Friesland.

(3387) 7. De heks van nummer 7 - Floor Tinga (humor, avontuur, detective) met tekeningen van Floris De Smedt
Mossel krijgt een kat cadeau voor zijn verjaardag. Vreemd genoeg verdwijnen op korte tijd alle katten uit het dorp, ook die van Mossel. De verdenking valt op de heks van nummer 7, een griezelige vrouw die katten haat. Mossel en zijn vrienden gaan op onderzoek.

(3388) 8. Een gat in de tijd - Margriet Cobben (historisch, middeleeuwen) met tekeningen van Joris Snaet
Bij een museumbezoek krijgt Robbe een klap tegen zijn hoofd, waardoor hij in het verleden belandt. Als schildknaap moet hij een ridder dienen op een middeleeuws toernooi. Maar dan ontdekt Robbe een complot.

 

(3389) 9. Tante Sofie - Ingrid Bilardie (meeleef) met tekeningen van Katrien Van Schuylenbergh
Wessels tante Sofie is jarig. Op haar feestje is iedereen erg voorzichtig, want tante Sofie heeft kanker. Als de kleine Jolie plots verdwenen is, wordt tante Sofie weer even de stoere politieagente die ze vroeger was. Al heeft ze dit keer Wessels hulp nodig…

(3390) 10. Het zieke vliegtuig - Adri van Beelen (humor, avontuur)
Michiel schrikt zich een hoedje wanneer zijn beschuit plots tegen hem spreekt. De jongen blijkt het ‘negende zintuig’ te hebben, waardoor hij met voorwerpen kan spreken. Als hij zijn tante mee gaat afhalen op de luchthaven, vertelt een vliegtuig hem over een ernstig defect. Als hij opstijgt, zal hij neerstorten! Zal iemand Michiel geloven?