2

Het veelzijdigste tijdschrift voor het 3e en 4e leerjaar

(ontdek het volledig aanbod lager onderwijs)

Ontdek alles over Zonnestraal 2020-2021

Een educatief tijdschrift = een bewezen voorsprong voor uw kind


Zonnestraal is hét educatieve tijdschrift voor leerlingen
van de 2e graad!

Het zit boordevol boeiende info, verrassende foto's en leerrijke opdrachten (over techniek, wetenschap, natuur, milieu, kunst, verkeer...).
Verder zijn er verhalen, knutseltips en puzzels en leuke tips voor tussendoor.

NIEUW: De rubriek 'Ontdekkend leren': Zonnestraal daagt de leerlingen uit! Vertrekkend vanuit een opdracht komen ze door samen te werken en de talenten te verenigen tot de oplossing. En onderweg leggen ze een heel leerproces af waarin heel wat vaardigheden worden aangesproken. 

NIEUW: 3 x per jaar een boekje over België waarin we in het eerste trimester focussen op de gemeente. In het tweede bekijken we het wat groter en leren we over de verschillende provincies, om tot slot in het derde trimester dieper in te gaan op de gemeenschappen en gewesten. Natuurlijk komen ook de troeven en mooie plekjes van België aan bod.

NIEUW: Een vernieuwde kalenderrubriek waarin enkele belangrijke dagen van de maand worden uitgelicht, steeds met aandacht voor wat er in die periode in de actualiteit staat!

NIEUW: in de rubriek ‘Bedreigde dieren’ wordt telkens een bijzonder dat met uitsterven is bedreigd in the picture gezet.

NIEUW:  Iedereen burger! is de vernieuwde rubriek rond burgerzin, waarin we de kinderen willen laten nadenken over hoe ze kunnen meewerken aan een fijne samenleving. Ook filosoferen en sociale vaardigheden oefenen komen in deze rubriek aan bod.

Een voorproefje?

Elke keer een tijdschrift, een bronnenboekje of een leesboek
Het abonnement op Zonnestraal bestaat uit 12 gewone nummers, 3 bronnenboekjes (ZOOM) en 3 mooi geïllustreerde leesboeken met een meeslepend verhaal.
Uw leerlingen krijgen leesboekjes perfect afgestemd op hun leesniveau!

Voor op school of thuis

Zonnestraal sluit perfect aan bij wat uw kind leert op school: wereldoriëntatie, ICT, leren leren, sociale opvoeding, muzische vorming ... Heel wat leerkrachten gebruiken Zonnestraal dan ook in de klas, maar uw kind kan er net zo goed thuis mee aan de slag.

Welk abonnement kiest u?

  • trimesterabonnement of jaarabonnement
  • thuisabonnement of schoolabonnement

Als u Zonnestraal met de post wilt ontvangen op uw thuisadres, dan kunt u online bestellen. Wenst u het voordeligste abonnement, bestel dan via de school. Zo betaalt u geen verzendkosten.

Een abonnement op Zonnestraal? Gewoon doen!

 

 

Ontdek ook Leeskriebel: dé leesreeks op maat van kinderen in het 3e en 4e leerjaar!

 

 

 

Meer nieuws